Tårnby Kommunes Science gruppe styrker formidlingen og inspirerer eleverne med naturvidenskab

Naturvidenskab

Tårnby Kommunens ’Science gruppe’ består af lærere og pædagoger fra skoler, institutioner og gymnasiet samt konsulenter fra kommunens forvaltning og formidlere fra Naturskolen. Dertil er der repræsentanter fra eksterne virksomheder og læringsmiljøer som Den Blå Planet, ARC og Tårnby Forsyning

Big Bang oplæg

Skolekonsulent og tovholder for Science gruppen Dorthe Adamsen holder oplæg til Tårnbys aktiviteter på Big Bang i Odense.

Naturvidenskab i centrum

Et stort fokus i gruppens arbejde er den årlige naturvidenskabsfestival i Tårnby, hvor der koordineres på tværs om at give børnene en masse naturvidenskabelig viden og inspiration via oplevelser, der er designet til at aktivere sanserne og nysgerrigheden for alle former for naturvidenskab. Temaet foldes så ud gennem en hel række af tilbud på Tårnby Kommunebiblioteker, i dagtilbud og skoler, på gymnasiet og i de eksterne læringsmiljøer.

Flot repræsentation på Big Bang-konferencen i Odense

Tovholderen for Science gruppens arbejde er skolekonsulent Dorthe Adamsen fra Skoleafdelingen i Tårnby Kommune. Senest koordinerede Dorthe gruppens deltagelse og oplæg på en todages didaktisk konference i Odense med naturvidenskab og formidling i centrum. Årets tema var ‘Gådefulde farver’.

Big Bang aktivitet
Her er det en trold, som er hoppet ind som formidler ved Tårnby Kommunes aktiviteter på Big Bang i Odense.

Her var der ifølge Dorthe Adamsen ”Spændende talere, stande, oplæg og en myriade af aktiviteter, som var spredt udover dagene med over 1700 lærere, undervisere, pædagoger, vejledere og mange andre didaktikere og naturvidenskabsfolk fra hele landet. Tårnby var flot repræsenteret med vores oplæg i undertemaerne: mad og farver, dyr og farver, planter og farver. Oplæggene var til inspiration for de besøgende, der så kunne bruge det i deres egen undervisning og formidling af naturvidenskab”, siger Dorthe Adamsen, som dog oplevede, at hun under introduktionen til Tårnbys – i øvrigt meget publikumssøgte aktiviteter – pludselig blev forstyrret af de frække troldeunger Ylle, Dylle, og Dolle. Men til stor morskab for de mange besøgende kom troldemor heldigvis hurtigt til og fik sat lidt skik på de frække trolde, så oplægget kunne fortsætte. Ylle, Dylle og Dolle er, for de uindviede, en troldegruppe, som fire af science gruppens medlemmer står bag.

Big Bang aktivitet
Farver kan være gådefulde, som det demonstreres af et science gruppe medlem.

Om Science gruppen

Science gruppen er sat i verden for at styrke og koordinere formidlingen af naturvidenskab på tværs af Tårnby Kommune. Gruppens deltagere mødes flere gange årligt og deltager desuden i den tilbagevendende konference Big Bang. Naturvidenskabsfestivalen i Tårnby er national og løber af stablen hvert år i uge 39. På dagsordenen i den kommende tid for Science gruppen er udvikling af undervisning i Skolebotanisk Have.