Ny vandstrategi skal sikre rent drikkevand til de kommende generationer i Tårnby

Nyheder, Projekter

Tårnby Forsyning har taget et vigtigt skridt for også i fremtiden at sikre rent drikkevand til borgerne i Tårnby.

vandhane

Det rene drikkevand i Tårnby skal fremtidssikres, og derfor har Tårnby Forsyning fået en ny vandstrategi.

Rent drikkevand er for de fleste af os en selvfølge. I Danmark har vi i mange år været så privilegerede, at vi har kunnet drikke vandet fra vores haner uden at skulle bekymre os om vandets renhed. Og sådan skal det gerne fortsætte i fremtiden. Derfor har Tårnby Forsynings bestyrelse vedtaget en ny vandstrategi, som skal være med til at sikre rent drikkevand til de fremtidige generationer.

I den nye vandstrategi er det overordnede fokus, at der skal være en sikker forsyning af vand til borgerne i en god kvalitet og i en tilstrækkelig mængde. Samtidig skal der bruges mindre vand.

Den nye vandstrategi er blevet til efter et grundigt analysearbejde, og den er blevet drøftet i bestyrelsen ad flere omgange. Vandstrategien har på den baggrund fået seks pejlemærker, som der vil blive arbejdet efter i følgende prioriterede rækkefølge. Vandkvalitet, grundvandsparker, begrænse brugen af vand, mindske spild på ledningsnettet, reducere vandforbruget hos forbrugerne og genbrug af vand.

Det lange lys skal på

Tårnby Forsynings formand, Einer Lyduch, er godt tilfreds med, at der nu er lavet en ny vandstrategi.

”I et land som Danmark forventer vi, at der er rent vand i hanerne. Det er noget unikt for et land at have rent drikkevand, som tilmed smager godt. Men drikkevandet er under pres mange steder på grund af mange faktorer. Derfor er det nødvendigt, at vi som forsyning sætter det lange lys på og lægger en strategi for, hvordan vi vil sikre drikkevandet fremover,” siger Einer Lyduch, der ser frem til, at Tårnby Forsynings nye vandstrategi nu skal udmøntes konkret.

Strategien realiseres i den kommende tid

Med vandstrategien vil dette ske i løbet af 2024, hvor forsyningen vil undersøge og arbejde videre med følgende muligheder; Beskyttelse af grundvandet, brug af sekundavand, øge egen indvinding fra nye boringer, rense vandet centralt på vandværket samt afsalte grundvand.

”En ting er at have lavet en strategi, men ligeså vigtigt er det, at strategien bliver omsat til konkrete initiativer. Og det er jeg ret tryg ved, at vi vil se i løbet af den kommende tid,” siger Einer Lyduch. 

Her kan du læse den nye vandstrategi.
 

 

 

 

Emne