Tårnby Forsyning foretager prøveboringer på Vestamager

VAND

Prøveboringer efter vand skal vise, om Tårnby Forsyning kan etablere to nye vandboringer på Hjallerup Alle og i Ugandaskoven.

Vandboring

Vandboringerne på Hjallerup Alle startede i november og er senere fortsat i Ugandaskoven.

Tårnby Forsyning er i øjeblikket ved at få foretaget prøveboringer med henblik på at etablere to nye vandboringer. Det er på et areal på Hjallerup Alle på Vestamager og i et område i Ugandaskoven. Det er det specialiserede firma Brøker Brøndboring, der står for borearbejdet. Det kommer til at strække sig over de kommende uger, og det er endnu uvist, om vandkvaliteten ved boringsområdet er tilfredsstillende og opfylder kravene til drikkevand.

”Boringerne bliver foretaget for at se, om vi kan finde nye områder til at indvinde vand fra. Prøveboringerne giver os viden om vandets kvalitet. Vi har i øjeblikket kun 10 drikkevandsboringer i Tårnby, og vi har et ønske om at finde nyt vand som supplement til de nuværende boringer,” siger Raymond Skaarup, der er direktør i Tårnby Forsyning.

Bores 20-30 meter ned i jorden

Der bliver boret ned i en dybde på 20-30 meter, og efterfølgende vil vandanalyser vise, om drikkevandet opfylder kvalitetskravet, så boringerne kan bruges til at levere vand til Tårnbys borgere.

I forbindelse med boringen ved Hjallerup Alle er der blevet fældet nogle mindre selvsåede træer for at gøre plads til at etablere boringen. Bliver boringen permanent, skal der kun etableres et mindre hus omkring boringen, og der vil blive lavet ny beplantning.

Når resultaterne af det omfattende analysearbejde af prøveboringerne forelægger, vil det blive besluttet om boringerne bliver permanente.

Fakta om vandet i Tårnby

Tårnby Forsyning har i øjeblikket 10 aktive boringer, og vandet pumpes fra 14–32 meters dybde og ledes direkte ind til vandværket. 

Tårnby Forsyning kan producere op til 800.000 m³ drikkevand om året og resten – ca. 2/3 del - køber vi hos HOFOR, der har grundvandsboringer i Nordsjælland.

 

Billede af vandhane og pige

Her kan du finde information om vandkvalitet og vandbehandling samt vores aktuelle kontrolmåling og seneste årsrapport


 

 

 

Emne