Det ligger i vores DNA i Tårnby, at vi har vores egen vandforsyning

Portræt af Lars Hein

Lars Hein er medlem af Kommunalbestyrelsen og formand for Teknik- og Miljøudvalget i Tårnby Kommune for Socialdemokratiet

Billede af Lars Hein

Lars Hein på taget ved Tårnby Forsynings Vandværk på Gemmas Allé.

”Jeg er vokset op i Tårnby. Mine forældre var dog lige inde og runde kort i Sundby, da de ikke kunne finde en bolig, men ellers har jeg boet her, siden jeg var 11 måneder gammel. Min mormor og morfar boede også i Kastrup, ligesom store dele af min og min mors store familie stadig bor her i Tårnby/Kastrup. Så vi er en ægte Tårnby-familie, kan jeg godt skrive under på”, siger Lars Hein med et smil.

Snart 12 år i Kommunalbestyrelsen

I 2002 stillede Lars Hein op til Kommunalbestyrelsen – og kom ind i første forsøg.
”Det var nok fordi, jeg har boet herude altid. ”, fortæller Lars Hein.

Efterfølgende har Lars både været inde og ude af Kommunalbestyrelsen igen. I alt har han siddet i snart 12 år som medlem. I den nuværende periode har han haft posten som formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Engageret i bæredygtighedsdagsordenen

Lars fortæller, at det både er af personlig interesse og selvfølgelig også i rollen som kommunalbestyrelsesmedlem, at han interesserer sig for bæredygtighed – ikke mindst på forsyningsområdet.

”Det er startet med det, som jeg vil kalde almindelig interesse. Bæredygtighed og rent vand til de fremtidige generationer ligger mig meget på sinde. Og jeg vil dertil sige, at det i det hele taget ligger til både Teknik- og Miljøudvalget og de andre forvaltninger i kommunen, at vi gerne vil gøre en forskel – ikke mindst for miljøet. Vi arbejder jo i fællesskab efter FN’s verdensmål. Det var derfor også et vigtigt punkt på vores allerførste bestyrelsesseminar i forsyningen. Og selskabsstrategien har da derfor også fået indsat FN’s verdensmål som pejlemærker”, fortæller Lars Hein.

Uddannelse en mærkesag

En af de verdensmåls-mærkesager, som Lars har lagt vægt på i bestyrelsesarbejdet, omhandler uddannelse.

”Jeg synes, at vi skulle have en kontorelev i selskabet. Selvom vi er et lille sted, er vi store nok, til at have en elev. Det blev der bakket op om, og derfor er det også blevet lagt ind, ligesom vi løbende har maskinmesterpraktikanter på renseanlægget”, fortæller Lars Hein, der også er glad for kommunens og bestyrelsens arbejde med miljøet generelt. Herunder regnvandsfrakobling og øget biodiversitet.

”Jeg kan dog på ingen måde tage æren selv. Det er et generelt ønske i kommunen, og vi har rigtig mange ildsjæle, der ringer og skriver, og som jeg gerne mødes med til en gåtur eller lignende til gensidig inspiration”, fortæller Lars Hein.

Vi skal finde fælles, gode og holdbare løsninger

For Lars Hein er det vigtigt at huske på, at ikke alle er lige engagerede i den bæredygtighedsbølge, som ruller i denne tid, men måske i stedet bare vælger at acceptere den.

”Derfor er det også vigtigt, at vi finder nogle fælles, gode og holdbare løsninger. Rent vand ligger eksempelvis de fleste af os på sinde. Men med udviklingen i drikkevandskvaliteten i Danmark vil Tårnby Forsynings eget vand måske ikke være muligt at benytte om 20-30 år. Jeg synes dog, at det ligger i vores DNA i Tårnby, at vi har vores egen vandforsyning, så jeg håber, at vi, hvis det bliver nødvendigt, kan finde nogle løsninger eller lave nye boringer og bibeholde vores egen forsyning. Det er heldigvis ikke noget, som vi behøver nu, da vi ligger fint under grænseværdierne i Tårnby. Jeg er derfor også meget glad for, at vi i bestyrelsen har besluttet, at arbejde for at fjerne eventuelle stoffer, der ikke hører hjemme i vores vand, der hvor det er muligt. Jo renere vand vi kan levere, jo bedre. Vi er allerede kommet langt med at forbyde sprøjtegifte, men fortidens synder indhenter os nu. Hvis vi for eksempel kan rense vandet, skal vi også se på den mulighed, hvis det giver mening. Jeg er optimistisk på Tårnbys vegne”, slutter Lars Hein.
 

Om Lars Hein

Lars Hein er 50 år, bosat i Kastrup og gift på 10. år med sin mand Lars Brandstrup, som også har været valgt ind i kommunalbestyrelsen. Dog ikke for Socialdemokratiet, men for Socialistisk Folkeparti. Dertil har Lars Hein en datter ved navn Karoline på 10 år.