Kig med hos haveejer Niels Frederiksen

Biodiversitet

Tilbage i august søgte vi 3 haveejere, der gerne ville gøre noget for biodiversiteten og aflede regnvandet på deres grund. I dag, og de følgende 2 uger, får vi så et første kig hos haveejerne og hører om deres udfordringer og ønsker

Billede af privat have

Den første haveejer, som vi besøger, er Niels Frederiksen, som skærmet af høje træer for enden af Kastruplundgade allerede er godt i gang med at få mere biodiversitet i parcelhushaven.

I den lille baghave er der blevet plads til to bistader. Her er dog ikke særligt grønt, da familiens høns hakker alt op, der kan spises. Den store forhave er derimod anderledes grøn. Her er der højt græs og pallerammer med både blåbær, gulerødder, rabarber og krydderurter.

Det uslåede græs er desværre ikke blevet til den blomstereng, som familien havde håbet på. Derfor venter de spændt på gode råd fra havearkitekten. Og så er de blevet meget inspireret af ideer af Tårnby Forsyning, hvad angår vand i haven. Et stort hjørne af forhaven er allerede udset til at rumme et stort regnbed, der skal forsynes med regnvand fra taget af huset. Vandet må gerne ledes ud til bedet via flere render gennem haven, så familiens tre børn også får noget at plaske i. Det bliver spændende at se det færdige resultat.

Vi vender tilbage til familien Frederiksen igen til marts og igen til efteråret 2021.

Have grafik

Oversvømmelser og færre insekter er to af de kedelige resultater af den måde, vi har levet på i mange år. Men det er samtidig to problemer, som haveejere i Tårnby kan være med til at løse

 

Emne