Tim og Olivia er med deres unge alder et særsyn i spildevandsbranchen

SPILDEVAND

Jobbet på et spildevandsanlæg står måske ikke øverst på listen over de klassiske drømmejobs. Men det er en spændende og udfordrende arbejdsplads med stor variation i opgaverne, lyder det fra 25-årige Tim og 26-årige Olivia, der begge har deres daglige gang på Tårnby Forsynings spildevandsanlæg i Kastrup Strandpark

Timogolivia1

Tim og Olivia er de to yngste medarbejdere i Tårnby Forsyning, og er med til at trække aldersgennemsnittet ned blandt medarbejderskaren på spildevandsanlægget ved Kastrup Strandpark.

Når unge skal søge job, kan der være mange overvejelser, der spiller ind. Mens nogle går efter store kendte firmaer i prestigefyldte brancher, er der andre, som kigger mere bredt. Den sidste model kan nogle gange føre til et interessant job, man umiddelbart ikke havde på listen over drømmejob.

”Det er måske ikke det bedste scoretrick ude i byen at sige, at man arbejder med lort,” griner Tim Lagermann. Han er 25 år og har de to seneste år arbejdet på Tårnby Forsynings spildevandsanlæg i Kastrup Strandpark. Anlægget kører i døgndrift og sørger for at rense spildevandet, der kommer fra Tårnbys godt 43.000 indbyggere.

Skal ikke kun skrue på de samme motorer hver dag

Tim er med sin mekanikeruddannelse med til at sikre, at hele spildevandsanlægget og pumpestationerne rundt om i Tårnby hele tiden kører, som de skal. Og selvom spildevandsbranchen ikke umiddelbart hører til blandt de mest attraktive brancher for unge mennesker, så er jobbet rigtig interessant og udfordrende for Tim.

”Det er et sjovt arbejde, fordi man får lov til at prøve nye ting. Og det er meget udfordrende, fordi der ofte er nogle nye mekaniske ting, der skal fikses, så jeg får virkelig lov til at bruge min evner på sådan en arbejdsplads frem for, hvis jeg stadig stod i et værksted og skruede på de samme bilmotorer hver dag,” siger Tim.

Med sin unge alder er han med til at trække aldersgennemsnittet ned på Tårnby Forsynings spildevandsanlæg. Her er mange af de 18 medarbejdere fyldt 50 år, og de har været der i mange år. Ikke mindst fordi de har et stærkt kollegialt sammenhold.

”Det er en god arbejdsplads, og folk har det godt her. Sådan har det altid været. Derfor er det også rart at se, at en ung medarbejder som Tim er faldet så godt ind, selvom han er meget yngre end gennemsnittet. Men på en arbejdsplads skal man jo også tænke på at få yngre medarbejdere ind, for vi har jo folk, der løbende går på pension, og så skal vi jo have nogle yngre ind,” siger Benny Lindquist, der er driftsleder på spildevandsanlægget og selv startede med at arbejde med spildevandshåndtering tilbage i 1981, da han var 22 år.

Olivia vender tilbage efter praktik

Selvom mange af Tims kolleger både har børn i konfirmationsalderen eller sågar børnebørn, så er Tim ikke alene om at trække aldersgennemsnittet ned.

Olivia Lundberg-Hansen er med sine 26 år også blandt de yngste medarbejdere. Hun startede hos Tårnby Forsyning i februar i år som praktikant som led i hendes miljøteknolog-uddannelse. Hun blev imidlertid så glad for at være på spildevandsanlægget, at hun efter færdigafsluttet uddannelse fandt ud af, at hun ikke var færdig med spildevandsbranchen.

”Selvom jeg nu er uddannet miljøteknolog, har jeg opdaget af, at jeg gerne vil lave noget mere praktisk. Jeg har fundet ud af, at jeg fx ikke vil sidde og være miljøsagsbehandler i en kommune, som ellers er et job, man kan komme i betragtning til som uddannet miljøteknolog. Derfor blev jeg glad, da muligheden for at oprette en praktikplads hos Tårnby Forsyning som procesoperatør opstod,” siger Olivia.

For Olivia er det især muligheden for at arbejde med vandmiljø og CO2-reducering, som hun har fundet en stor glæde ved under sin tid i Tårnby Forsyning.

”Det er rigtig spændende at være her, og man får lov at være med i processerne. Og selvom jeg er den eneste unge kvinde her på en klassisk mandearbejdsplads, så er jeg blevet taget rigtig godt imod og har det godt med alle mine kolleger,” siger hun.

Chefen: Unge medarbejdere kan komme med ny viden

For Tim og Olivias leder, Benny Lindquist, har det en stor værdi at have to unge medarbejdere på holdet.

”De kan komme med en masse ny viden, og de brænder for deres arbejde, så vi er glade for, at de har valgt Tårnby Forsyning som deres arbejdsplads. Vi giver plads til, at de kan udvikle sig og få lov til at prøve opgaver af, som de måske ikke ville komme til større steder,” siger Benny Lindquist, der i øjeblikket søger en ny maskinmester til spildevandsanlægget i Kastrup Strandpark.

”Hvis man er nyuddannet og overvejer at søge, så skal man endelig gøre det. Vi går ikke nødvendigvis efter en ung eller ældre profil, men en profil, som er klar på at bidrage til, at vedligeholdelsen af vores spildeanlæg kører som det skal,” siger Benny Lindquist.

Se link til de aktuelle ledige job herunder - vi søger i øjeblikket efter to maskinmestre.

Billede af blomster

Hos os får du – naturligvis – en masse personalegoder og -fordele. Og som et mindre selskab får vi hverdagen til at fungere i fællesskab, ligesom vi gerne fejrer de små stjernestunder, vi oplever undervejs