Forskningens døgn: Kom til foredrag på Den Blå Planet og hør om vi løber tør for vand

VAND

Tårnby Forsyning inviterer til et spændende foredrag om vand – både set i et globalt lys men også med fokus på fremtidens drikkevand i Danmark. Det finder sted søndag 21. april på Den Blå Planet.

Billede af vandhane og pige

Rent vand er i mange lande en mangelvare. En forsker fra GEUS vil ved et foredrag på Den Blå Planet give sit bud på, om vi i fremtiden løber tør for vand.

Har du nogensinde stillet dig selv spørgsmålet, om vi på et tidspunkt løber tør for vand? Svaret på det vil forsker Jens Christian Refsgaard forsøge at komme med, når Tårnby Forsyning som led i Forskningens Døgn inviterer til et spændende foredrag med titlen ”Løber vi tør for vand? Hvordan klimaforandringer påvirker verdens vandproblemer”.

Jens Christian Refsgaard er forsker ved GEUS, der er De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland. I hans foredrag vil han fortælle om, hvordan verdens vandforbrug stiger voldsomt, og hvordan byer og områder som Cape Town, Beijing og Californien ganske enkelt har problemer med at skaffe vand nok.

Danmark har som et af de eneste lande været i stand til at reducere vandforbruget – med cirka 40% siden 1980. Hvordan er det sket, og hvad kan andre lande lære af den danske succeshistorie? Alt det og meget andet vil Jens Christian Refsgaard gøre os klogere på.

Tårnbys egen vandstrategi

Efter Jens Christian Refsgaards foredrag vil Tårnby Forsynings direktør Raymond Skaarup fortælle om Tårnby Forsynings nye vandstrategi, som blandt andet skal være med til at sikre, at Tårnbys borgere i mange år fremover også har rent drikkevand i hanerne.

Foredraget finder sted i vandlige omgivelser på Den Blå Planet søndag 21. april klokken 14. Det er gratis at deltage, og tilmeldingen er efter først til mølle-princippet.

Tilmelding kan ske ved at skrive til besoeg@taarnbyforsyning.dk senest den 18. april. Ved tilmelding skal oplyses antal deltagere og fulde navne.