Du er her:

Vandets vej


Vandets vejVand er en forunderlig ressource og en forudsætning for alt liv. I Danmark bor vi på vores grundvand og alt vores drikkevand hentes op fra undergrunden. Det er helt unikt sammenlignet med andre steder i verden.

Vand indgår i et sammenhængende kredsløb, hvor det hentes op fra jorden, iltes og filtreres inden det sendes videre til forbrugerne. Her bruges vandet til at drikke - og til madlavning, vask og rengøring. Det brugte vand sendes gennem kloakken videre til renseanlægget, inden det til sidst ender ude i havet. Her fordamper det, bliver til skyer, der regner og løber ned i jorden for igen om 50-60 år at blive til drikkevand.

Vandets vej er et formidlingsprojekt, hvor børn og unge i Tårnby Kommune aktivt involveres i at fortælle historierne om vandets forunderlige vej.

Første skridt i formidlingsprojektet er 6 store billeder om vandets vej, der nu pryder væggen på vandforsyningen i TÅRNBYForsyning.

Andet skridt er etableringen af en cykelrute, som via 11 poster guider interesserede rundt i Tårnby Kommune til steder, som har med vand at gøre. Cykelruten byder på en interaktiv formidlingsoplevelse, som i ord og billeder fortæller historien om vandet vej - fra grundvand til drikkevand og fra spildevand til nyt grundvand.